اجرای نمای چوب (ترمووود) | اجرای نمای چوب | اجرای نمای چوب در اصفهان
اجرای نمای چوب ترمووود
اجرای نمای چوب ساختمان
با پیشرفت تکنولوژی ، تاثیر مدرنیته در وجوه مختلف زندگی به شکل روز افزونی نمایان می گردد. تمایل به طراحی و بکارگیری المانهای مدرن را در محیط زندگی بیشتر شده است . بارزترین نمود این امر در طراحی و دکوراسیون داخلی و نمای چوب ساختمان ها مشاهده می گردد که از فضای سنتی و کلاسیک فاصله گرفته است . یکی از لازمه های طراحی مدرن بکارگیری متریالهای مدرن می باشد.
در سال های اخیر استفاده از چوب در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان (نمای چوب ساختمان) مورد توجه خاص قرار گرفته است . بکارگیری چوب در فضای خارجی و نمای چوبی ساختمان به دلایل مختلفی مانند زیبایی نمای چوب ، طبیعی بودن ، ماندگاری و انعطاف در طراحی و اجرا آن را برای طراحان و معماران بسیار جذاب کرده است.
به دلیل آن که چوب یک ماده زنده می باشد برای استفاده آن در فضای باز بایستی با روشهایی مانند اشباع کردن ، فراوری با روغن داغ و فرآوری با حرارت آن را در برابر تنشهای محیطی مانند سرما ، گرما ، رطوبت و… مقاوم ساخت.
ترموچوب (ترمووود) جدیدترین روش مقاوم سازی چوب برای استفاده در فضای باز مانند نمای چوبی ساختمان می باشد. از ویژگی چوب ترمو می توان به خالص و طبیعی بودن ، ثبات ابعاد ، سبکی و ماندگاری بالا در انواع شرایط آب و هوایی اشاره کرد. استانداردهای بالای ترمووود امکان بکارگیری آن را در فضای باز ، محیط های مرطوب مانند کنار استخر ، نمای چوبی ساختمان و در ساخت و تولید مبلمان فضای باز ایجاد می کند.
نکته دیگری که در بکارگیری چوب های ترمو بسیار حائز اهمیت است اجرای صحیح و استاندارد آن می باشد چرا که حتی با کیفیت ترین چوب ترمو (ترمووود) در اثر اجرای غیر استاندارد در فضای باز و نمای چوبی ساختماندچار مشکل خواهد شد . استانداردهایی که بایستی به آن توجه کرد شامل روش برش چوب ، روش پیچ کردن ، فاصله پیچها ، استفاده از چوب زیر سازی ، فاصله اولین پیچ از سر الوار و جنس پیچ مورد استفاده می باشد.
استفاده از چوب های ترمو(ترمووود) در فضای باز ، نمای چوبی ساختمان ، محیط های مرطوب و فضای داخلی دارای مزایای خاص خود می باشد. اگر در انتخاب ترموود ، استفاده از رنگ با کیفیت و ماندگاری بالا و اجرای استاندارد با دقت ویژه صورت گیرد، این مزایا بیش از آن چیزی است که تنها در ظاهر ساختمان دیده شود . در آینده به شرح بیشتر این مزایای ترمووود که در ظاهر دیده نمی شود خواهیم پرداخت .
.
نمای چوبی ( کلدینگ) Cladding
نمای چوبی قسمت بیرونی یک ساختمان یا بنای چوبی است. نمای چوبی در واقع پوسته یا پوشش ساختمان است و علاوه بر جنبهی زیبایی و چشمنوازی میتواند به عنوان محافظی در برابر عواملی نظیر سرما، گرما و رطوبت عمل کند و باعث تثبیت حرارت داخل شود.
استفاده از چوب برای نمای ساختمان سابقهی دیرینهای دارد و در بسیاری از فرهنگها استفاده از تایلهای چوبی برای نمای بیرونی و سقف مرسوم بوده است. اگرچه به علت نیاز به نگهداری زیاد و دوام کمتر نماهای چوبی نسبت به گزینههای دیگر و وجود انواع فرآورده های صنعتی و مصالح جایگزین در بازار کاربرد نماهای چوبی در دوران جدید کاهش یافته است، از اهمیت ذاتی چوب به عنوان یکی از مصالح مطلوب در کاربردهای فنی و مهندسی چیزی کم نشده است. به طوری که هنوز هم چوب رقیبی جدی برای بسیاری از مواد اولیه با کاربردهای مشابه است و در مواردی نمیتوان آن را جایگزین کرد. زیبایی نقوش، تنوع رنگ، گرمی و آرامشی که دیدن اشیاء و سازه های چوبی به انسان هدیه می کند و اصالت و حس قدمتی که نماهای چوبی ایجاد میکنند با سنگ، فلز، آجر و مصالح مشابه به دست نمیآید. همچنین با روشهای مهندسی و تیمار مناسب چوب میتوان عمر و دوام چوبها را افزایش داد و آنها را در برابر پوسیدگی مقاومتر ساخت.
چوبهای ترمووود به علت فرآیندی که در جریان تیمار شدن طی میکنند دارای ویژگیهایی میشوند که آنها را به بهترین گزینه برای نمای چوبی بیرونی و داخلی مبدل میسازد.
طوبتپذیری پایین: در شرایط آب و هوایی مرطوب رطوبتپذیری ترمووود تا 40 درصد پایینتر از چوبهای معمولی است.
ثبات ابعاد: با فرآیند ترمووود ثبات شکلی انواع چوب به شدت افزایش پیدا میکند.
مقاومت در برابر قارچ و کپک
مقارمت در برابر حملات حشرات
زیبایی ظاهریی چوبی ترمووود، درهای چوبی ترمووود
این ویژگیها باعث میشود نمای چوبی ساخته شده از ترمووود علاوه بر زیبایی ظاهری و یکنواختی و خلوص دلپذیر رنگ به علت ثبات ابعاد و رطوبت پذیری پایین ماندگاری طولانیتری داشته باشند و شکل خود را حفظ کنند. همچنین مقاومت بالا در برابر عوامل زیستی عمر این نماها را افزایش میدهد.
همچنین نماهای چوبی ترمووود خاصیت عایق دمایی دارند و تبادل حرارتی با محیط پیرامونی را کاهش میدهند که در حفظ اعتدال دمای محیط داخل مؤثر است. رنگکاری سطوح نماهای چوبی ترمووود به علت تغییر شکل کمتر ترمووود و مقاومت بیشتر آن در برابر پوسیدگی و فرسایش محیطی دوام بیشتری دارد و فواصل رنگکاری مجدد نماهای چوبی ترمووود نسبت به چوبهای دیگر طولانیتر است.
کف چوبی (دکینگ) Decking
در معماری دک (عرشه) به سطح همواری که همانند کف خانه قابلیت تحمل وزن را داشته باشد اما معمولاً در فضای بیرون و اغلب بالاتر از سطح زمین و متصل به یک ساختمان ساخته میشود. این عبارت از عرشهی کشتیها گرفته شده است. دکینگ چوبی را میتوان به چند روش به کار برد: به عنوان بخشی از نمای باغ، برای توسعهی فضای قابل سکونت خانهها، و به عنوان جایگزینی چشمنواز برای سازههای سنگییی مانند پاسیوها. برای دکینگ میتوان از الوارهای تیمار شده، تیرهای کامپوزیت، آلومینیوم، و انواع هارد وود و ترکیبات چوب و پلاستیک استفاده کرد. از لحاظ تاریخی سافت وودهای استخراج شده از جنگلهای کهنسال برای کف چوبی استفاده میشدند. از این دکینگها برای ایجاد پیادهراههای کنار ساحل استفاده میشد. در آمریکا پس از نایاب شدن این نوع چوبها از انواع چوب کاج تیمار شده تحت فشار استفاده به این منظور استفاده میشد. اما کف چوبی (دکینگ) کاج حتی پس از تیمار شیمیایی دوام کافی نداشت. در نتیجه استفاده از انواع هارد وود برای دکینگ رایج گشت. چوبی که برای کف استفاده میشود باید در مقابل شرایط جوی و رطوبت مقاومت بالایی داشته باشد. استفاده از چوبهای تیمار شده با فشار در دکینگ به علت مواد شیمیایی سمی که در آنها استفاده میشود در درازمدت بر سلامت انسان اثر منفی میگذارد. این مطلب در مورد کفهای چوبی کامپوزیتی نیز صادق است. علاوه بر آن نظافت دکینگهای کامپوزیتی دشوار و ترمیم آنها تقریباً غیرممکن است و درخشش و جلای کافی ندارند. در چوبهای ترمووود در اثر تیمار حرارتی، علاوه بر آب گریز شدن و ثبات ابعاد، مقاومت در برابر پوسیدگی و هوازدگی و آسیب حشرات و قارچها نیز افزایش مییابد و چوب شکل و ابعاد خود را در شرایط متغیر محیطی به خوبی حفظ می کند. این ویژگیها ترمووود را به بهترین گزینه برای استفاده در دکینگ تبدیل میکند. علاوه بر دوام و نظافت راحت چوب ترمووود کاملاً طبیعی و زیباست و عایق خوبی برای گرما و سرما می باشد و رنگ یکنواخت آن بر چشمنوازی کفهای چوبی ترمووود میافزاید. ماهیت عاری از مواد شیمیایی این چوب نیز باعث میشود بر خلاف انواع دیگر چوب و کامپوزیت استفاده از آن برای دکینگ در دراز مدت برای سلامت افراد مضر نباشد.
طراحی و ساخت
کف چوبی خانه معمولاً به صورت یک سکوی چوبی است که بالاتر از زمین واقع میشود و به ساختمان اصلی اتصال دارد و پیرامون آن برای افزایش ایمنی نرده قرار میگیرد. دسترس به دکینگ خانه میتواند از طریق درهای خانه و از طریق راه پله از سطح زمین صورت بگیرد. از این کفهای چوبی مسکونی میتوان بهراحتی در زمینهای شیبدار یا سطوح ناهمواری استفاده کرد که به شکل عادی نمیتوان از آنها برای سکونت بهره برد. کف چوبی را میتوان با افزودن یک سایهبان یا پرگولا در برابر آفتاب پوشش داد. در ساختمانهای بزرگ میتوان از این کفهای چوبی در طبقههای بالاتر نیز استفاده کرد. از این نوع دکینگ میتوان برای باغچهها و گلخانههای سقفی یا تراس و بالکن استفاده کرد.
نمونه پروژه های اجرای نمای چوب (ترمووود)
ترمووود ( ترموود ) چیست؟
معرفی ترمووود ( ترموود)
تقریباً همیشه برای بشر روشن بوده است که سوزاندن سطح چوب در آتش، آن را برای استفاده در فضای بیرونی مقاومتر میکند و از دوران باستان از این روش برای افزایش مقاومت چوبهایی که در معرض شرایط آب و هوایی بیرونی قرار داشتهاند استفاده میشده است. مطالعه علمی تیمار حرارتی چوب اولین بار در دهه 1930 انجام گرفت. گستردهترین و کاملترین پژوهشها را انجمن ترمووود فنلاند (VTT) انجام داد. در نتیجهی این تحقیقات انجمن ترمووود فنلاند روشی برای تیمار حرارتی چوب ابداع نمود که با نام ترمووود شناخته میشود. انجمن ترمووود فنلاند با همکاری صنایع محصولات چوبی فنلاند فرایند تیمار حرارتی چوب را در مقیاس صنعتی توسعه داده و مجوز اجرای فرایند ترمووود را به شرکتهای عضو میدهد. ترمووود یا ترمو چوب حاصل فرآیند خشک کردن چوب با حرارت ۳۲۰ درجه سانتی گراد در معرض بخار آب و گردش هوا میباشد. در این فرآیند مغز چوب یا داخلیترین قسمت چوب به دمایی بین ۱۸۵ تا ۲۱5 درجه سانتی گراد میرسد. بسته به گونه چوبی که تحت این فرآیند قرار میگیرد، و ضخامت و رطوبت اولیه چوب پس از رسیدن مغز چوب به این دما، دما به مدت 2 تا 3 ساعت ثابت میماند. استفاده از بخار در فرآیند ترمووود ویژگیهای شیمیایی چوب را تغییر میدهد. در نتیجه فرایند ترمووود رنگ چوب تیره میگردد و توزیع رطوبت در چوب یکنواخت میشود و خاصیت عایق حرارتی آن نیز بهبود می یابد. در تیمار حرارتی ترمووود چوب در مقابل پوسیدگی مقاوم می گردد؛ همچنین بیشتر ویژگیهای نامطلوب چوب تا حد زیادی از بین میرود. دمای بالایی که به ترمووود اعمال میشود باعث شکسته شدن زنجیره های سلولزی و تجزیه اسیدها و خروج عمده رزین چوب میشود و محیط را برای رشد ریز ارگانیسمها و حشرات و انواع قارچ و کپک نامناسب میسازد. در فرآیند ترمووود، نخست با اعمال گرمای بالا رطوبت چوب به صفر میرسد و در آخرین مرحله از فرآیند با اعمال رطوبت به حدود ۴ تا ۶ درصد میرسد. حاصل این رطوبتدهی نهایی افزایش مقاومت چوب ترمووود در برابر تاب برداشتن، تغییر ابعاد و جا به جا شدن است.
مزایای ترمووود
- دوام بالا در برابر پوسیدگی و شرایط جوی
- ثبات مشخصات ابعادی
- طول عمر بالا
- مقاومت چوب ترمووود در برابر تاب برداشتن
- مقاومت در برابر حمله حشرات، ریز ارگانیسمها، و انواع قارچ و کپک
- زیبایی چشمگیر و یکنواختی رنگ در تمام نقاط چوب
- بدون مواد شیمیایی افزودنی
- بدون رزین (صمغ)
- بافت خالص و یکنواخت
- عایق حرارتی عالی
- وزن کم
- بدون تأثیر مخرب بر سلامت انسان
- نصب آسان بدون نياز به نيروي متخصص
- امکان نصب و جداسازي مكرر جهت نظافت يا انتقال
- شستشو و نگهداری آسان بدون تغییر شکل
مراحل تولید و اجرای نمای چوب (ترمووود)
اجرای نمای چوب
نجف آباد نايين شهرضا مباركه زرين شهر كاشان ميمه تيران كرون خوانسار گلپايگان فولاد شهر دليجان علويجه سپاهان شهر بهارستان دولت آباد دستگرد اردستان نطنز شاهين شهر خمينى شهر گلدشت گز برخوار خورزوق كوهپايه هرند برسيان اژيه زيار محمود آباد محمد آباد جرقويه سميرم ياسوج آباده شهركرد
اجرای نمای چوب (ترمووود) در اصفهان | اجرای نمای ترمووود در اصفهان | اجرای نمای چوب در اصفهان